Felfüggesztették egy jobbikos képviselő mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
Hétfőn a parlament felfüggesztette Samu Tamás Gergő jobbikos képviselő mentelmi jogát, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2008. március 15-én rátámadt a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A képviselők 365 igen, 4 nem és 1 tartózkodó szavazattal hozták meg döntésüket. Nemmel szavazott a fideszes Tapolczai Gergely, KDNP-s Varga László, valamint két jobbikos, Kiss Sándor és Pősze Lajos. A fideszes Kőszegi Zoltán pedig tartózkodott.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága június 8-i ülésén döntött úgy, hogy a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamentnek. Samu Tamás Gergőt a Budapesti Nyomozó Ügyészség azzal vádolja, hogy 2008. március 15-én több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője május 13-án az MTI-nek elmondta: másfél évvel ezelőtt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészég Samu Tamás Gergő ellen, akit azzal vádolnak, hogy több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre 2008. március 15-én. Skoda Gabriella akkor közölte, hogy a mentelmi jog megszüntetését a bíróságnak kell majd kezdeményeznie.

Samu Tamás Gergő a hétfői parlamenti felszólalásában kérte a mentelmi jogának függesztését. Az ellenzéki politikus az Országgyűlés alakuló ülésén korjegyzői feladatokat látott el.