Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Facebookos kezdeményezést vesz napirendre a kormány

Vágólapra másolva!
Megtárgyálja a kormány jövő héten azt a Facebookon indult kezdeményezést, amelynek célja, hogy az állam a tűzijátékra szánt pénzt fordítsa az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére - közölte a kormányszóvivő. A kezdeményezéshez 24 óra alatt közel 60 ezren csatlakoztak.
Vágólapra másolva!

Közel 60 ezer támogató csatlakozott eddig a Facebook közösségi portálon a "Mondjunk le az augusztus 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!" címmel indult kezdeményezéshez.

A kezdeményezők által az [origo]-hoz eljutattott közlemény szerint kevesebb mint 24 óra alatt érték el a szerda reggeli, 58686-os létszámot. A csatlakozók azt kérik, hogy az idei budapesti - és a vidékiek külön kérésére a vidéki városokban is - a tűzijátékra szánt pénzt fordítsa az állam az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére. "Minden korábbinál fontosabb lemondani százmilliók értelmetlen fellövéséről az égbe 25 percnyi ájuldozásért" - olvasható a kezdeményezés Facebook-oldalán.

Nagy Anna kormányszóvivő szerdán az MTI-nek azt mondta: ők is a Facebookról értesültek a kezdeményezésről, amit a kormány megfontol, és a jövő heti ülésén megtárgyal. Szerint százmillió forint körüli összegről van szó. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője a Facebookon azt írta: egyetért a kezdeményezéssel, mert minden forint számít, amit át lehet csoportosítani a bajban levő családok támogatására. Az LMP szintén támogatja a kezdeményezést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről