A francia idegenlégióban fogták el a körözött nyíregyházit

Vágólapra másolva!
Egy 2007 óta körözött nyíregyházi férfit fogtak el a francia rendőrök, a férfi a francia idegenlégióban szolgált. Autókkal kapcsolatos csalás és sikkasztás miatt már 26 körözés volt kiadva ellene.
Vágólapra másolva!

A francia idegenlégióban fogtak el egy körözött 38 éves nyíregyházi férfit, akit 2007 óta kerestek több csalás és sikkasztás miatt - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön. A férfi álnéven szolgált az idegenlégióban, az egysége Orange-ban állomásozott, amikor a szabolcsi nyomozók információi alapján a francia hatóságok elfogták - mondta a rendőr százados.

Hozzátette: gépkocsikkal kapcsolatos csalás és sikkasztás miatt huszonhat, köztük tizenhárom európai körözés volt érvényben a férfi ellen. A szóvivő szerint a keresett gyanúsítottat repülőgéppel már Magyarországra is hozták.

Fülöp Gergely az esettel kapcsolatban megemlítette, hogy a főkapitányság bűnügyi osztályának információi alapján korábban szintén külföldön, Ausztriában fogtak el egy 32 éves nyírmadai nőt és Romániában egy 45 éves nyírbogáti férfit. A nőt kiskorú sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint börtönbe vonulásának elmulasztása miatt keresték. A férfit közokirat-hamisítás, adócsalás és számvitel rendjének megsértése miatt körözték, illetve neki is fogházba kellett volna már vonulnia korábbi büntetésének letöltésére.