Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Magasabbra kellett költöztetni 43 beteget a szikszói kórházban, miután betört a víz a kórház földszintjére. Vízben állnak a műszaki berendezések is.
Vágólapra másolva!

Víz borítja Szikszón a II. Rákóczi Ferenc Kórház földszintjét, vízben állnak a műszaki berendezések, a betegek ellátása ugyanakkor zavartalan - mondta az MTI-nek hétfőn az intézmény igazgatója, aki kétségbeejtőnek nevezte a helyzet.

Tiba Sándor közlése szerint a kórház földszintjén lévő kórtermekből 43 beteget költöztettek az épület magasabb szintjeire, víz alá kerültek az intézmény műszaki berendezései, ugyanakkor az áramszolgáltatással nincs baj, a területileg illetékes áramszolgáltató légvezetéken biztosítja az áramot.

Működik a labor, a röntgen, és a betegek élelmiszerellátása is biztosított, az orvosok, nővérek is helyükön állnak - tette hozzá a kórházigazgató.

Az [origo] kereste a kórház vezetőjét is, azonban a titkárságon közölték, hogy az igazgató a kórházat járja, elfoglalt az árvízhelyzet miatt. A titkárság egyik dolgozója se tudott információval szolgálni, elmondása szerint őt traktoron vitték nemrég munkahelyére, még nincsenek friss információi.

Az országos árvízi és viharhelyzetről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről