Vihar miatt vannak fennakadások a délkeleti vasútvonalakon

Vágólapra másolva!
Egy a viharos szélben a sínekre döntött fa, illetve ráhullott ágak miatt akadozik több vasútvonal közlekedése is Békéscsaba térségében. Két vonalon is késésekkel kell számolni.
Vágólapra másolva!

Fennakadást okoz a Békéscsaba-Újszeged és a Szolnok-Békéscsaba vasúti vonalon a Kelet-Magyarországon átvonuló csütörtöki vihar. Makó és Mezőhegyes állomások között délután fél négy óta szünetel a vonatforgalom, mert a viharos erejű szél egy fát döntött a pályára. Az Újszegedről Békéscsabára tartó személyvonatnak még idejében sikerült megállnia a fa előtt.

A szakemberek a tűzoltóság segítségével dolgoznak a fa eltávolításán. A Békéscsaba és Újszeged közötti pályaszakasz felszabadításáig, várhatóan délután fél ötig egyórás késésre lehet számítani a két vonalon.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonal, Csárdaszállás-Mezőberény-Murony közötti szakaszán is le kellett zárni az egyik vágányt, mivel az erős szél faágakat sodort a pályatestre. Az akadályt okozó faágak eltávolításáig átlagosan 10-15 perccel nőhet meg az erre közlekedő vonatok menetideje.