Vesztegetés gyanúja miatt nyolc embert őrizetbe vettek a Pécsi Tudományegyetemen

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda. Szombaton és vasárnap közel húsz helyen tartottak házkutatást, bizonyítékokat is lefoglaltak.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a nyomozók az elmúlt hétvégén a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nyolc munkatársát. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt indult eljárás a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatban. Az NNI egyelőre nem közölte, pontosan kiket vettek őrizetbe, az MTI információi szerint a gyanúsítottak közt van az egyetem gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója és az informatikai beszerzésekért felelős munkatársa. A Független Hírügynökség információi szerint pedig az egyetem vezetői mellett külsős cégek képviselői is vannak az őrizetbe vettek között.

A nyomozók 20 helyen tartottak házkutatást szombaton és vasárnap, ekkor történtek az őrizetbe vételek is. A házkutatásokkor az NNI közleménye szerint tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. Az ügy kapcsán a hatóság egyelőre más részletet nem közölt. Győrffy Zoltán, a PTE szóvivője az MTI-nek elmondta: az egyetem vezetése tájékoztatást kért az NNI-től az ügy részleteiről. Az egyetem ezt követően nyilatkozik az esetről.

Május elején a Pécsi Tudományegyem Felnőttképzési Karán tartottak házkutatást, majd a Pécsi Városi Ügyészség egy névtelen feljelentés alapján nyomozást rendelt el hűtlen kezelés gyanújával a PTE Gazdasági Főigazgatóságán. Az MTI szerint egyelőre nincs információ arról, hogy van-e összefüggés a két eset között.