Zsaroló uzsorásokra csaptak le Heves megyében

Vágólapra másolva!
Uzsorásokra csaptak le a Heves megyei rendőrök. A Tarnabod környékét rettegésben tartó gyanúsítottak óriási kamatokat követeltek a kölcsönadott összeg után, aki nem tudott fizetni, azt életveszélyesen megfenyegették.
Vágólapra másolva!

Uzsorásokat füleltek le Heves településen a helyi és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói - közölte csütörtökön a főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint. Az akció során a rendőrök három férfit fogtak el. Közülük két férfit uzsora bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek, és indítványozták előzetes letartóztatásukat. Harmadik társukat tanúként hallgatták ki.

A Heves megyei hírportál értesülése szerint a két uzsorás rettegésben tartotta a Heveshez közeli Tarnabodot és környékét. Aki nem tudta törleszteni az uzsorakamatra felvett hitelt, azt életveszélyesen megfenyegették. Végül többen bejelentést tettek a hevesi rendőrkapitányságon. A két férfi állítólag 10-50 ezer forintos kölcsönöket adott, majd óriási kamatokat követelt. Volt, akitől a kölcsönadott összeg ötvenszeresét zsarolták ki több hónap alatt.