Vágólapra másolva!
A városháza elé vitt trágyával tiltakozott egy kemecsei férfi a szerinte elviselhetetlen bűz miatt, amely a lakóháza melletti baromfitelepből árad. A férfit az akcióért várhatóan megbírságolják.
Vágólapra másolva!

Trágyalevet vitt a városháza elé szombaton egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén. Így tiltakozott a szomszédjában lévő baromfitelep bűze ellen. A szokatlan szagmintával a helyi jegyző figyelmét akarta felhívni a szerinte elviselhetetlen körülményekre. A folyamatos bűz miatt a négytagú család ablakot se tud nyitni, elkeseredésükben már a házukat is meghirdették. Katona Attila szerint ugyanis az önkormányzat hónapok óta tehetetlen. "Nyáron a légytől nem tudunk létezni, ezt a büdöset szagoljuk reggel, délben, este!" - mondta szombaton Katona Attila.

A telep a család házától csupán néhány méterre van. A férfi két éve azért harcol, hogy a hatóságok zárják be a kisváros határában lévő telepet, ahol több, mint 3000 tyúkot nevelnek. Állítja: amikor 2008-ban odaköltözött, azt mondták neki, hogy az épületben gombát termelnek. A férfi ezután indított birtokvédelmi eljárást, de szerinte a hivatal nagyon lassan dolgozik. Korábban az ÁNTSZ is vizsgálta a férfi panaszát. A tisztiorvosi szolgálat szerint a ház és a tyúkól, illetve a trágyatároló között megfelelő a jelenlegi távolság. A férfi ezt vitatja és elkeseredésében már árulja a házát.

Kemecse jegyzője szombaton azt mondta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig nem kommentálja az ügyet. Molnárné Ferkó Rita a városháza elé lerakott trágyáról szólva kijelentette: az veszélyes hulladék, ezért a tiltakozó több tízezer forintos szabálysértési bírságra számíthat.