A fővárosi cégeknél elkövetett bűncselekmények hasonlóságairól beszél a budapesti főkapitány

Vágólapra másolva!
Egyre tisztább a kép a BKV-ügyben, és már azt is látják a nyomozók, hogy a különböző fővárosi cégeknél elkövetett bűncselekmények módszere nagyjából-egészében mindenütt ugyanaz volt - mondja Tóth Gábor, Budapest főkapitánya a Népszabadságnak adott interjújában. Tóth arról is beszél, nem könnyíti meg a rendőrség dolgát, hogy politikusok is érintettek a nyomozásokban.
Vágólapra másolva!

A különböző fővárosi, önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél elkövetett bűncselekményekben az elkövetési módszer nagyjában-egészében mindenütt ugyanaz volt, de arról még korai lenne nyilatkozni, hogy mindenütt ugyanazok voltak-e az elkövetők, vagy hogy mekkora az átfedés az egyes bűncselekmények tettesei között - mondja Tóth Gábor, Budapest főkapitánya a Népszabadságnak adott interjújában. A lap szerdai számában Tóth arról is beszél, a BKV-ügyben "egyre tisztább a kép", egyelőre nincs olyan bizonyíték, ami magasabb rangú politikusokkal bővítené a gyanúsítottak körét, de még bármilyen bizonyítékok vagy vallomások előkerülhetnek.

"Az ügy súlya, összetettsége, az okozott kár nagysága és az a tény, hogy politikusok közvetlenül is érintettek benne, nem könnyíti meg a dolgunkat" - mondja Tóth, aki azt állítja, a szóbeszéd szerint "itt-ott beszóltak a munkatársaimnak, burkoltan talán meg is fenyegették őket".

Tóth szerint elképzelhető, hogy a Készenléti Rendőrséget vezényelné az új kormány Észak-Magyarországba, ahol gyors rendtermtést és több rendőrt ígértek a kampány során és a választások óta is. A főkapitány szerint a Készenléti Rendőrség nélkül nehéz lesz megoldani Budapesten a "hétköznapi feladatokat", mert 800 fős, 12 százalékos létszámhiányuk van, és már nyomozó sincs elég a rendőrségnél.