Tíz év után vallott be egy gyilkosságot egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Bement a kerületi rendőrségre, és feladta magát egy 43 éves budapesti férfi, amiért tíz évvel ezelőtt összeverekedett egy számára ismeretlen férfivel, aki a helyszínen meghalt. Mivel abban az időpontban, a megadott helyszínen találtak egy holttestet, a rendőrség őrizetbe vette, most vizsgálják, pontosan mi történhetett.
Vágólapra másolva!

Tíz év elteltével vallotta be egy 43 éves budapesti férfi, hogy olyan súlyosan bántalmazott Érd külterületén egy általa nem ismert embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte kedden a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Papp Péter. Még 2000 októberében találtak rá a rendőrök az ismeretlen férfi holttestére, a nyomozás mindeddig nem vezetett eredményre, ennek egyik oka, hogy a férfi kilétére az eltelt 10 évben sem derült fény, eltűnését nem jelentették. A bűnügyi igazgató szerint az is lehet, hogy külföldi állampolgárról van szó.

A 43 éves R. Károly két nappal ezelőtt, vasárnap önként bement a XXII. kerületi, budafoki rendőrkapitányságra és közölte, hogy 10 évvel ezelőtt "afférja" volt egy számára ismeretlen személlyel, akivel összeverekedett az Érdet elkerülő 7-es út mellett, épp ott, ahol az esetet követően a holttestet megtalálták.

A bűnügyi igazgató arra a kérdésre, hogy a férfi ennyi idő elteltével miért adhatta fel magát, azt mondta: a hasonló esetek hátterében általában olyan magánéleti fordulat áll, amely miatt az elkövető hirtelen késztetést érez titka megosztására.

A megyei főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a férfit, ellenőrzik az általa elmondottakat, majd valószínűleg kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Az akták, köztük a helyszíni szemle és a boncolási jegyzőkönyv újbóli áttanulmányozása után derülhet ki, hogy halált okozó testi sértésről vagy gyilkosságról van szó, s felmerülnek-e olyan minősítő körülmények, mint az előre kitervelt mód vagy a különös kegyetlenség.

A rendőrség szerint a tíz éve meggyilkolt férfi keresztneve feltehetően Gábor volt. Román állampolgár lehetett, valószínűleg Csíkszereda környékéről érkezett Magyarországra, ahol fizikai munkásként dolgozott. A férfi a bűncselekmény elkövetésekor 35-45 év körül járhatott, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú volt. A haja enyhén őszülő sötétbarna, félhosszú, mely a halántékánál kissé kopaszodott. Különös ismertetőjele volt, hogy a bal alkarjának belső oldalán egy nyíllal álszúrt szív alakú tetoválás volt látható, alatta MÁRIA felirat, két oldalán pedig a 19 és 74 számok.