Villámcsapástól gyulladt ki egy darvasi panzió a szerdai viharban

Vágólapra másolva!
Megáradt patak, elöntött pincék, leszakad faágak és villámcsapástól kigyulladt ház miatt riasztották összesen száz alkalommal a tűzoltókat a szerdai vihar miatt. Az eső és a szél az ország keleti részén pusztított.
Vágólapra másolva!

Hét megyében összesen száz alkalommal riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt szerdán. A tűzoltóknak főként vízszivattyúzáshoz, árvízi védekezéshez és kidőlt fákhoz kellett kivonulniuk - mondta a katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Szentes György tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zádorfalván a Szuha patak áradása miatt a tűzoltók száz homokzsákot raktak le. Szintén homokzsákokkal kellett megvédeni Sátoraljaújhelyen egy bevásárlóközpontot. Az ezredes közlése szerint a tűzoltókat főként pincéket, alagsori épületeket elöntő víz szivattyúzásához hívták, de útra dőlt fák, leszakadt faágak miatt is vonulniuk kellett.

A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta: komolyabb anyagi kárt okozó viharkárról nem kaptak információt, és személyi sérülésről sincs tudomásuk. A legkomolyabb káresemény egyikeként a darvasi vendégházban keletkezett tüzet említette, a nádfedeles tetőszerkezet villámcsapás következtében gyulladt ki. A szálláshelyen nem tartózkodtak vendégek. Szerda délután három órától este nyolc óráig volt érvényben narancsszínű riasztás, ebben az időszakban jelentős esővel kísért viharos szél vonult végig az ország keleti részén.