Egy korábbi MSZP-s képviselő is gyanúsított a Hunvald-ügyben

Vágólapra másolva!
Gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője a Hunvald-ügyben nyomozó ügyészségtől. Szabó szerint azzal gyanúsítják, hogy éveken át a Hunvald György által vezetett polgármesteri hivatal fizette a mobiltelefon-számláját.
Vágólapra másolva!

Két nappal országgyűlési képviselősége és mentelmi joga megszűnése után gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán szocialista politikus - írja a Népszabadság online kiadása ügyészséghez közeli forrásokra hivatkozva. A lap szerint a vádhatóság a Hunvald-ügyben kívánja gyanúsítottként kihallgatni az előző ciklusban parlamenti képvielőként dolgozó Szabót, mégpedig folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalás tettestársaként.

Szabó Zoltán az [origo]-nak megerősítette a hírt, és azt mondta, azzal kapcsolatban gyanúsították meg, hogy éveken át a Hunvald György által vezetett erzsébetvárosi önkormányzat fizette a mobiltelefonját. Az egykori parlamenti képviselő szerint ezt a telefont használta már akkor is, amikor 1998 és 2002 között a kerület polgármestere volt, és utána abban maradtak az új vezetéssel, hogy továbbra is a hivatal viseli a költségeket, így járulva hozzá egyéni képviselői munkájához. A politikus azt nem tudta megmondani, hogy mennyi volt a a havi költsége a telefonjának.

Szabó megjegyezte, mögöttes politikai szándékokat sejt a gyanúsítás mögött. Szerinte "nehéz elhárítani a gyanút", hogy az eljárás annak a következménye, hogy az utóbbi hónapokban keményen kritizálta a fideszes vezetésű önkormányzatokat, ahol szerinte visszaélések történtek. Kérdésünkre a politikus közölte, hogy jövő csütörtökön kell bemennie az ügyészségre a kihallgatásra.

Szabó Zoltán a VII. és a VIII. kerület országgyűlési képviselője volt, a mostani választáson azonban a második fordulóban visszalépett az LMP-s Moldován László javára, az országos listán pedig nem szerepelt befutó helyen. A Népszabadság szerint az idézést két nappal mentelmi joga megszűnése, vagyis az új Országgyűlés megalakulása után kézbesítették a szocialista politikusnak.