Rendőrökre lőtt Leányváron egy ittas férfi

Vágólapra másolva!
Ittasan lövöldözött házának udvarán egy 65 éves leányvári férfi, majd a kiérkező járőrökre is rálőtt. Házában gázpisztolyt és légfegyvert találtak.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen telefonáló jelentette be szerdán a dorogi kapitányságon, hogy egy férfi lövéseket ad le saját háznak udvarán a Komárom-Esztergom megyei Leányváron. A járőrök golyóálló mellényben közelítették meg a házat, de az udvaron nem láttak senkit. Közelebb lépve felszólították a férfit, hogy a fegyverét tegye le és jöjjön ki a házából. Többszöri felszólítás után a férfi lövésekkel válaszolt. A rendőrök fedezékbe vonultak és erősítést kértek.

Amikor a Dorogi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője is megérkezett csapatával, és ismét megadásra szólították fel a férfit, már nem ellenkezett, ittasan dülöngélve kisétált a házból. Az épületben egy gáz-riasztó fegyvert és egy légpisztolyt találtak a rendőrök. Az akcióban senki sem sérült meg - mondta el Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság sajtóreferense.

Az esettel kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Nyomozó Ügyészség indított eljárást felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával.