Öt napig kuksolt egy turistabusz motorterében a Röszkén lebukott palesztin

Vágólapra másolva!
Öt napig kuksolt a kardántengely mellett egy palesztin férfi egy holland turistabusz motorterében. A Röszkén lebukott férfi Nyugat-Európába akart jutni, de se pénze, se irata nem volt. Görögországban bújt be rejtekhelyére, de arra nem számított, hogy a busz még tesz egy dél-európai körutat is.
Vágólapra másolva!

Öt napig rejtőzködött egy palesztin férfi egy holland autóbusz motorterében. Így próbált Nyugat-Európába jutni, mivel sem pénze, sem okmányai nem voltak. A férfira a röszkei átkelőnél találtak rá a rendőrök egy rutinellenőrzés során - közölte a Csongrád megyei rendőrség.

A 22 éves férfi egy görögországi parkolóban figyelt fel egy éppen gazdátlanul hagyott turistabuszra, és miután a motortérben a kardántengely mellett pont elegendő helyet talált ahhoz, hogy elférjen, úgy döntött, így utazik Nyugat-Európába. Arra számított, hogy egy-két nap alatt eléri úti célját, az ausztrál turistákkal teli busz azonban a hollandiai visszaindulás előtt még egy ötnapos dél-európai körutat is tett.

A férfi szerint sem a járművezető, sem az utasok nem sejtették, hogy ő ott van. Elgémberedett tagjait csak éjszaka és a négyóránként esedékes pihenők alatt tudta kinyújtóztatni. Ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.