Összeroppant egy tető a csütörtöki vihar miatt

Vágólapra másolva!
Beomlott egy dombrádi vályogház egész tetőszerkezete a csütörtök esti vihar miatt. A házban lakó család tagjai nem sérültek meg, mert idejében az udvarra menekültek, de nincs biztosításuk, az épületet pedig már nem lehet megmenteni.
Vágólapra másolva!

A csütörtök esti vihar miatt összedőlt egy családi ház tetőszerkezete a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon. A vályogból épített házat életveszélyessé nyilvánították. Az épületben egy négygyermekes család lakott, senki sem sérült meg.

A vihar csütörtök este 7 óra körül csapott le a szabolcsi településre. A régi építésű vályogház tetőszerkezete egyetlen roppanással dőlt össze, a cserepek egymás hullottak a földre - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Csikos László. A ház tulajdonosa négy gyerekével azonnal az udvarra rohant, így senki sem sérült meg. A vihar több százezer forintos kárt okozott az épületben: a ház mennyezete több helyen beomlott és a falak is megrepedtek. A ház életveszélyes, a szakemberek szerint újjáépíteni sem érdemes.

Bútoraik elszállításához az önkormányzat biztosított teherautót, és a hivatal segítségével fóliázták le a ház tető nélkül maradt részét. A család pénteken rokonokhoz költözött, a lakáson nincs biztosításuk.