Névtáblák árulkodnak Orbán leendő kormányáról

Vágólapra másolva!
Hétfőn ismerteti új kormányának névsorát Orbán Viktor. A Fidesz elnöke eddig csak annyit árult el, hogy kik lesznek legközelebbi munkatársai és ki lesz a kormány várhatóan legerősebb tagja, de a tudósítónk által megtekintett névtáblák alapján a névsor egyezik azzal, ami kiszivárgott az elmúlt hetekben. Hétfőn 11-kor kiderül az összes miniszter neve. Kövesse az eseményeket!
Vágólapra másolva!

Délelőtt 11-kor, a Parlamentben tart sajtótájékoztatót Orbán Viktor, leendő miniszterelnök, ahol bemutatja az új kormány tagjait. Orbán sajtótájékoztatóját élőben követheti az [origo]-n.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A tudósítónk által a teremben megtekintett névtáblák alapján a kormánynévsor egyezik azzal, ami kiszivárgott az elmúlt hetekben. Orbán és a korábban már bejelentett kormánytagok - Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Martonyi János külügyminiszter, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár - mellett Réthelyi Miklós (a humánpolitikai tárca várományosa), Hende Csaba (a honvédelmi minisztérium leendő vezetője), Pintér Sándor (leendő belügyminiszter), Matolcsy György (a nemzetgazdasági minisztérium vezetője), Fellegi Tamás (a fejlesztési tárca várományosa), Fazekas Sándor (leendő agrárminiszter) és az egyik kormányfőhelyettesi címre esélyes Semjén Zsolt neve szerepel.

Orbán csütörtökön már tartott egy sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy Varga Mihály, a Fidesz alelnöke vezeti majd a kormányfő munkáját segítő és szervező Miniszterelnökség nevű kormányzati egysége. Varga államtitkári rangban dolgozik majd, bár korábban több találgatás megjelent arról, hogy miniszterelnök-helyettes lehet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Már gyülekeznek a bejelentéshez

A csütörtöki sajtótájékoztatón derült ki az is, hogy a leendő kormány egyik legerősebb tagja Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője lesz. Navracsics miniszterelnök-helyettesként irányítja majd a közigazgatási és igazságügyi minisztériumot, amely a kormányzati munkát koordinálja majd. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pedig Orbán személyes szóvivője lesz.

A három már megnevezett kormánytagról itt, az új kormányzati berendezkedésről itt olvashat bővebben.