Nyomoznak az egykori csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása miatt

Vágólapra másolva!
A Pest megyei rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozni kezdett az egykori csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása ügyében. Császár először bérelt egy csillagtelepi lakást a csepeli önkormányzattól, majd meg is vásárolta azt 3 millió forintért. Az ingatlan két hónappal az után került a nevére, hogy leváltották a csepeli rendőrkapitányság éléről.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés bűntette miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az egykori csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály lakásvásárlása ügyében - erősítette meg az MTI-nek a rendőrség kedden a Csepel.info értesülését. Az eljárás ismeretlen tettes ellen zajlik.

A Csepel.info azt írta, hogy Császár "jogosulatlanul olyan szociális bérlakáshoz jutott, melyet 2 511 092 forintból, közpénzből újított fel neki az önkormányzat vagyonkezelő cége és amelyet nem sokkal később 3 003 000 forintért meg is vásárolhatott". Az ügyben a Fidesz-KDNP tett feljelentést.

Császár személyével a tavaly januárban történt csepeli kettős gyilkossággal összefüggésben kezdett foglalkozni idén tavasszal a rendőrség és a sajtó, miután kiderült, hogy az egyik áldozat, a meggyilkolt intézményvezető járt nála a halála délelőttjén. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást indított hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanúja miatt, de Császárt egyelőre nem hallgatták ki még gyanúsítottként. Az MTI keddi megkeresésére a Fővárosi Főügyészségen azt közölték: a bűnpártolás miatt indult nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen zajlik, nem gyanúsítottak meg senkit az ügyben. (Erről részletesen korábbi cikkünkben, itt olvashat, Császár karrierjéről és egy ellene korábban folyó büntetőeljárásról pedig itt. Császárral készült interjúnkat itt találja.)

A csepeli önkormányzati ingatlan, egy 38 négyzetméteres, csillagtelepi lakás két hónappal az után került Császár nevére, hogy 2009 márciusában leváltották a csepeli rendőrkapitányság éléről. Miután idén márciusban a csepeli Fidesz-frakció két tagja levélben kereste meg Tóth Mihály csepeli polgármestert, és kérdéseket tettek fel neki az ingatlan eladásáról, az [origo] közérdekű adatigénylést nyújtott be a Csepeli Vagyonkezelőhöz (Csevak Zrt.) a csepeli lakásra vonatkozó kérdésekkel. A Csevaktól kapott válaszokról és Császár álláspontjáról az ügyben részletesen korábbi cikkünkben, itt olvashat. Császár azt állította: azon az úton kérelmezte a lakás bérlését, majd megvásárlását az önkormányztattól, amelyen bárki megteheti ezt.