Nem gyulladt be Gyurcsány a felelősségét emlegető fideszes frakcióvezetőtől

Vágólapra másolva!
Tegye nyugodtan a dolgát az igazságszolgáltatás - reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy Lázár János, a Fidesz-frakció leendő vezetője az egykori miniszterelnök felelősségre vonásáról beszélt egy interjúban. Lázár szerint Gyurcsánynak időt kell majd szakítania az igazságszolgáltatásra, ha jön a Fidesz-kormány.
Vágólapra másolva!

"Be fog bizonyosodni, hogy a rendőrterrort emlegető Fideszt hazug politikai szándék vezérli. Az igazságszolgáltatás pedig nyugodtan tegye a dolgát" - az [origo] kérdésére ez a reagálás érkezett Gyurcsány Ferenc környezetéből arra, hogy egy csütörtökön megjelent interjúban a Fidesz leendő frakcióvezetője, Lázár János az egykori miniszterelnök felelősségre vonását emlegette.

Lázár az interjúban arról beszélt, hogy a hatékony parlamenti munkához idő kell, Gyurcsány Ferencnek "azonban előbb az igazságszolgáltatásra kell időt szakítania", ott bontsa ki végre az "igazság minden részletét".

"Rengeteg ügy van, már csak a 13 elszámoltatásra váró témában is, amelyben az egykori miniszterelnök és kormányának tagjai felelősséggel tartoznak" - tette hozzá Lázár, aki szerint minden, 2006 őszét érintő vizsgálatot újra kell kezdeni, az összes adatot a nyilvánosság elé kell tárni, a felelősöket pedig meg kell nevezni és meg kell büntetni. (A Fidesz által ígért elszámoltatásról itt olvashat.)