Nem kap részesedést a róla készült könyv bevételéből Orbán

Vágólapra másolva!
Nem kap részesedést a róla készült fotóalbum bevételéből Orbán Viktor, a könyv eladásából származó összeg a Fidesz elnökének kampánykörútjáról fotókat készítő szerzőt illeti meg. A leendő miniszterelnök saját könyveivel korábban jól keresett.
Vágólapra másolva!

Teljes egészében a fotóst, Burger Barnát illeti meg annak az albumnak a bevétele, amely Orbán Viktor, a Fidesz elnökének kampánykörútján készült fotókat tartalmazza - mondta a fotós az [origo] kérdésére hétfőn, és az információt a Fidesz sajtóosztályán is megerősítették.

Burger a Fidesz és szövetségesei között létrejött választási szerződés aláírásától kezdve, a kampány utolsó napjáig fotózta Orbán Viktor kampányát. A múlt héten bemutatott, Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010 című kötet 3400 forintért vásárolható meg, a befolyó összegből sem a párt, sem Orbán nem részesedik.

Orbán a könyv bemutatóján utalt arra, hogy csak alanya volt a könyvnek, mint mondta, "nekem ehhez a könyvhöz csak annyi közöm van, hogy én hagytam magam. (...) Ez egy szuverén alkotás".

Orbán korábban jól keresett saját könyveivel, vagyonbevallásai alapján 2007-ben bruttó 12 milliót, 2008-ban pedig összesen 4,2 millió forintot. 2009-ben viszont már - két év után először - egy fillér sem folyt be a könyveiből utolsó, tavalyi évről szóló bevallása alapján.