Nem érzi magát bűnösnek Hagyó ügyvédje

Vágólapra másolva!
Nem vett részt törvénytelenségben - állítja az az ügyvéd, akit kedden előállítottak a BKV-ügy miatt. Azzal gyanúsítják, hogy egy közel húszmilliós szerződést járt ki politikai kapcsolatai segítségével a BKV-nál.
Vágólapra másolva!

Nem érzi magát bűnösnek a BKV fénymásolóinak felmérése ügyében Horváth Iván, a rendőrség által kedden előállított ügyvéd. Hagyó Miklóst tizenhárom éve ismeri, de nem vett részt semmilyen törvénytelenségben. "Ebben az irodában van nokiás doboz (...), de abban telefon van" - mondta a TV2 Tényeknek szerdán a szabadlábon védekező ügyvéd. Az MTV Híradójának azt mondta a megállapodásról csak a hírekből hallott, de azt elismerte, hogy irodája évek óta dolgozik a BKV-nak.

A rendőrség szerint az ügyvéd politikai kapcsolatait is igénybe vette a közlekedési társaság fénymásolóinak műszaki felmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében. A BKV korábban 19,2 millió forintot fizetett ki egy cégnek a közlekedési társaság fénymásolóinak állapotfelméréséért. A rendőrség gyanúja szerint az ügyvéd részvételével ebből az összegből csak 1,1 millió forint maradt a vállalkozásnál, a fennmaradó rész egy cseh férfihoz, tőle pedig Aba Botond volt BKV vezérigazgató végkielégítésébe került.

Kocsis István újabb BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009. szeptember 7-én számolt be.