Nem akar mellényügyekkel foglalkozni a Fidesz

Vágólapra másolva!
Kicsinyes és káros dolog Szíjjártó Péter Fidesz-szóvivő szerint, hogy sokan a mellényügyeket emelik ki a "forradalmi országgyűlés" első napjának értékelésében. Szíjjártó ezzel arra utalt, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök a betiltott Magyar Gárda egyenruhájához hasonló mellényben tette le képviselői esküjét pénteken. A szóvivő elmondta: a szükséges lépéseket majd megteszi az ügyvezető kormány.
Vágólapra másolva!

"A választópolgárok döntő választási eredménnyel nem azért küldtek minket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül mellényügyeket vitassunk meg" - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján. Arra a kérdésre válaszolt, hogy a Fidesz-KDNP-frakció tagjai megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését.

Szíjjártó közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".

A polgárok azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy megdöntsenek egy rendszert és megalakítsanak egy újat, megalkossák azokat a törvényeket, amelyek a gazdasági válság elhárításához és az elszámoltatáshoz szükségesek - fogalmazott.

Megjegyezte: Vona Gábor ügyében az ügyvezető kormány megteszi a szükséges lépéseket. "Meglátjuk, hogy mire mennek", a bűnözőkkel és a jogszabálysértőkkel szembeni eddigi gyakorlatuk nem volt túlságosan eredményes - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a polgári kormány ezen a területen is sokkal erősebb eszközökhöz nyúl majd. Bajnai Gordon miniszterelnök parlamenti búcsúbeszédében be is jelentette: felkéri a rendészeti minisztert, hogy jelentse fel Vona Gábort a mellény viselése miatt.

Lázár János a házbizottság pénteki ülésén a Fidesz álláspontját ismertetve elmondta: a szabálysértési eljárás befejezéséig nincs mit kezdenie ezzel az üggyel a Háznak.