Nagy Anna lesz az új kormány szóvivője

Vágólapra másolva!
Nagy Anna újságíró lesz az új Orbán-kormány szóvivője - közölték szerdán a kormányzati kommunikáció leendő felelősei. A kormányzati kommunikációban Rákay Kálmán - a Philip néven ismertté vált egykori tévés műsorvezető - is részt fog venni.
Vágólapra másolva!

Nagy Anna korábbi újságíró és kommunikációs szakember lesz az új Orbán-kormány szóvivője - közölték szerdán több újságíróval a kormányzati kommunikáció leendő felelősei.

Nagy Anna 2000-ben, a korábbi Fidesz-kormány idején már dolgozott hasonló területen, akkor a gazdasági minisztérium sajtóosztályát vezette. Nagy 2005-2007-ben a brit nagykövetség kommunikációs vezetője volt. Korábban, 1995 és 1998 között dolgozott a Nap TV-nek, 1993 és 1996 között pedig újságíróként a Magyar Hírlap mellett megfordult a Népszabadság Magazinnál is. Jelenleg a Szabad Föld rovatvezetője, a Horizon nevű utazási magazinnak pedig a főszerkesztő-helyettese.

A kormányzati kommunikáció leendő felelősei azt mondták, szakítani akarnak a jelenlegi tájékoztatási gyakorlattal, ehelyett "visszafogott, emberibb kommunikációt" akarnak folytatni. A tervek szerint nem egyedül a kormányszóvivő fog kommunikálni, hanem a miniszterek és az államtitkárok is előtérben lesznek.

A kommunikációs államtitkárság Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon belül fog működni. A kommunikációs államtitkárság leendő vezetői hivatalos bemutatkozást addig nem akarnak tartani, amíg nem alakul meg az új kormány.

Az államtitkárság munkájában Rákay Kálmán - a Philip néven ismertté vált egykori tévés műsorvezető - is részt fog venni, az azonban még egyelőre nem tisztázott, hogy milyen formában.

Orbán Viktor kijelölt kormányfő már a választások második fordulója után bejelentette, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az ő személyes szóvivője lesz. Szijjártó így várhatóan a kormányfő munkáját szervező Miniszterelnökségen fog dolgozni, amelyet államtitkárként Varga Mihály irányít majd.