Molotov-koktélt dobtak egy hatvani házra

Vágólapra másolva!
Benzinnel töltött palackokat dobtak ismeretlenek szombaton egy hatvani házra. A tűzben senki sem sérült meg, és a házban is csak kisebb kár keletkezett.
Vágólapra másolva!

Több, benzinnel töltött és meggyújtott palackot - Molotov-koktélt - dobtak ismeretlenek egy családi házra Hatvanban szombaton. A támadásban senki nem sérült meg. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőröket a ház egyik lakója hívta ki a hajnali órákban. Az első bejelentés lakástűzről érkezett, de a rendőrök és a tűzoltók megállapították, hogy a házra valakik több, benzinnel töltött palackot dobtak.

A tüzet eloltották a tűzoltók, így a házban csak a tetőn keletkezett kisebb, mintegy ötezer forintnyi kár. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Egyelőre nem tudni a támadás okát, a rendőrség vizsgálja, volt-e haragosa, tartozása a családnak, de vizsgálják a rasszista jellegű támadás lehetőségét is. A Heol.hu Heves megyei hírportál úgy értesült, hogy az érintett házban romák élnek.A rendőrség folyamatos ellenőrzéseket hajt végre a következő napokban az érintett településrészen - közölte Soltész.