Meghalt a permetezős támadó Ercsiben

Vágólapra másolva!
Meghalt az a férfi, aki gázálarcban, hátán egy permetezővel ment vasárnap egy ercsi házhoz, ahol vegyszert fújt az ott élő család több tagjára. Egy asszony, a család egyik tagja bottal verte meg a támadót, aki belehalt sérüléseibe; a család két tagjának bőrét kimarta a vegyi anyag. Az ercsi polgármester szerint a férfi és a család között régi feszültség húzódott. Az asszonyt őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Különös bűncselekmény történt vasárnapra virradóra Ercsiben: egy vegyvédelmi felszerelést viselő férfi a település egyik portáján vegyszerrel lefújta az ott élő család több tagját, majd a kialakult dulakodásban olyan súlyosan bántalmazták, hogy életét vesztette - közölte a rendőrség. Az MTI nem rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a férfi gázálarcot viselt, a vegyszert egy permetezőgépből fújta rá a család több tagjára.

Valószínűleg régi feszültség vezetett a hajnali gyilkossághoz. Egy helybeli férfi megelégelte, hogy egy család évek óta büntetlenül fosztogatja a környéket, és elégtételt akart venni rajtuk - derült ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kora délutáni tájékoztatásából. A rendőrség szerint a ház lakói közül ketten sérültek meg, egyiküket kórházban ápolják.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezővel ment az ercsi házhoz, ahol először a házból kilépő tulajdonost, majd a család többi tagját is lefújta egy eddig ismeretlen összetételű vegyi anyaggal. Ezután verekedés tört ki közöttük, ekkor került elő egy bot: a család egyik női tagja ezzel ütötte a támadót, aki belehalt sérüléseibe. A 34 éves nőt a rendőrök elállították, halált okozó testi sértés miatt indult eljárás ellene. Az asszonyt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A támadásban a család 54 éves férfi tagjának komolyabb bőrfelmaródásos sérülései lettek, őt a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Azt egyelőre nem tudni, hogy állapota súlyos-e. A bottal védekező 34 éves asszonynak a bőrén keletkeztek kisebb maró sérülések, amelyek nyolc napon belül gyógyulóak.

A Független Hírügynökség szerint a férfinak nem ez volt az első találkozása a családdal. Mivel amatőr íjász volt, rendszeresen járt a helyi erdőbe, ahol többször kapta falopáson a családot. Néhány esetben értesítette a polgárőröket, illetve a rendőrséget is. Egyik alkalommal megfenyegették, hogy megölik, ha még egyszer találkoznak. Néhány nappal ezelőtt eltűnt a férfi fűkaszája. és mivel a családra gyanakodott, úgy döntött, elégtételt vesz, ezért ment el hozzájuk.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere az esettel kapcsolatban elmondta: a szóban forgó család már régóta "mételyezi a város hangulatát [...] nem a tisztesség és a béketűrés emberei". A polgármester szerint a család számlájára írható több lopás is. "Egy egész erdőrészt írottak ki" - mondta. Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem, már több millió forintos károkat okoztak a településnek.

Szabó hozzátette: az igazság- és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig szerinte mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében. A meggyilkolt férfi valószínűleg megelégelte, hogy az ügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik.

Szabó úgy tudja, hogy a nőt, akit őrizetbe vettek, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család. Az MTI-nek több ercsi lakos is azt mondta, kételkednek abban, hogy az igazi tettes került rendőrkézre.

A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet - mondta a polgármester.