Lemondott az MSZP békéscsabai elnöksége

Vágólapra másolva!
Testületileg lemondott az MSZP békéscsabai elnöksége. Erről levélben értesítették a párt megyei és országos vezetését. Ebben azt javasolják, a megyei és országos elnökség is kövesse példájukat, hogy az őszi önkormányzati  választásokra megújulhasson a párt.
Vágólapra másolva!

Lemondott az MSZP teljes békéscsabai elnöksége, amely a párt egészére nézve azonnali tisztújítást javasol - közölte Miklós Attila, a testület egyik tagja. A lépéssel azt kívánják elérni, hogy az őszi önkormányzati választásokon egy megújult, a társadalom közbizalmának visszaszerzését felvállaló párt induljon.

Döntésükről levélben tájékoztatták a megyei, illetve az országos elnökséget. Ebben azt javasolták, hogy hasonló gyakorlatot kövessen a megyei és az országos vezetés is. Miklós Attila szerint a megyei lista befutó helyére új jelölést látnak kívánatosnak. "Olyan személy legyen a megyét képviselő ember, aki bírja a megye pártagjainak a bizalmát és hitelesen tudja képviselni a megye és a párt érdekeit" - áll a levélben.

A békéscsabaiak szerint az országos lista helyeit vissza kell adni a kongresszusnak, vagyis, ha a testület akarja, akkor változtathasson ezen. "Aki nem kap újra bizalmat, az adja át az átvett mandátumát a választott embereknek."

A helyiek szerint a megújuláshoz szükséges lépéseket meg kell tenni, és arra kérik a párt tagságát, hogy csatlakozzanak hozzájuk. "A párt felsőbb vezetése(i) nem kerülheti(k) ki a teljes tisztújítást, ha az alapszervezetek megteszik az ennek megindításához szükséges lépéseket" - írták. Miklós Attila közölte, akkor vállalja a párt békéscsabai elnökségéért a megmérettetést a júniusra tervezett taggyűlésen, ha kellő számú jelölést kap.