Lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége

Vágólapra másolva!
Teljes tisztújítást szeretnének, ezért lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége. A következő kongresszuson párton belüli újításokat fognak szorgalmazni. Az egész országban nagy a mozgolódás az MSZP-ben.
Vágólapra másolva!

Lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége, mert a szocialista párt következő kongresszusa előtt teljes tisztújítást javasolnak - közölte Garai István Levente, az MSZP megyei szervezetének elnöke az MTI-vel szerdán. Ez egy gesztus értékű lemondás, amely azt jelenti, hogy az ügyvezetés tovább folyik, de nyilvánvalóan az MSZP alapszabályának megfelelően szeretnénk a párton belül változásokat - mondta a megyei elnök.

A megtisztulási szándék egyik megnyilvánulásának nevezte Garai a bajai vezetőség döntését, amely szerinte "beleillik abba a mozgolódásba, ami a párton belül van". A megyei elnök közlése szerint az MSZP különböző szintű szervezetei folyamatosan egyeztetnek és egységes álláspontot akarnak kialakítani a párt megújulásával és a tisztújítással kapcsolatban. Kedden testületileg lemondott az MSZP békéscsabai elnöksége is, de a választások óta már a hajdú-bihari szocialisták is tisztújítással próbálkoztak.

Garai István Levente - aki a Bács-Kiskun megyei listáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett - egyedül képviseli a megyei szocialistákat az új Országgyűlésben. Hangsúlyozta: nem csak saját magukkal, hanem a mindennapi feladatokkal is foglalkoznak.Terveik szerint, a jövő héten a párt megyei választmányának elnöksége tanácskozni fog, melyen előreláthatólag Szekeres Imre lesz a vendég. A szocialista politikus beszámolt arról, hogy az MSZP országos kongresszusa előtt a megyei küldötteket összehívják, akik mandátumot, felhatalmazást kapnak arra, hogy a tagság álláspontját képviseljék.