Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik az Olaszliszkán meggyilkolt tanár családja által indított polgári peres eljárás. A meggyilkolt tiszavasvári tanár családja azt kéri, hogy a nyolc elkövetőt kötelezzék kártérítésre.
Vágólapra másolva!

Szerdán tartják az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos családja által indított polgári peres eljárás első tárgyalási napját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

A meggyilkolt tiszavasvári tanár három gyermeke, felesége, illetve szülei és nagymamája március 1-jén nyújtották be a szabolcsi bíróságra keresetlevelet, amelyben kártérítésre kérik kötelezni a nyolc elkövetőt - közölte Nyakó Zsuzsanna, a bíróság szóvivője.

Mint mondta, az egyik gyermek 12 millió, a másik két lány 10-10 millió, a feleség 12 millió, a szülők fejenként 5-5 millió, a nagyszülő 3 millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kérték kötelezni az alpereseket. Nyakó Zsuzsanna hozzátette: a három gyermek, illetve a feleség ezen felül autójuk összetörése miatt kárként 388 850 forint összegű rongálással okozott vagyoni kárt is megtéríttetnék az elsőrendű ifj. Horváth Dezsővel.

Szögi Lajost 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia közvetlen előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány átszaladt az úttesten, majd az árok szélén elesett. A középkorú férfi azonnal megállt, hogy meggyőződjön arról: megsérült-e gyermek, ám már nem jutott el a kislányig, mert a vélt baleset miatt összesereglő hozzátartozók kirángatták az autójából és bántalmazták. Szögi Lajos a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe.

A Debreceni Ítélőtábla tavaly novemberben meghozott jogerős ítéletében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a nyolc vádlottat, valamint rongálás bűntettében ifj. H. Dezsőt. Őt a bíróság 17 év fegyház, id. H. Dezsőt, F. Györgyöt és J. Gusztávot életfogytig tartó fegyház, Sz. Andrást és H. Dezsőnét 15 év fegyház, Sz. Gergőt és H. Krisztiánt 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről