Vágólapra másolva!
Magukat kárfelmérőnek kiadó emberek járják az árvíz sújtotta Kazincbarcika házait, miközben sem az önkormányzat, sem a biztosítók nem kezdték még meg a kárfelmérési munkát - közölte a városi önkormányzat. A településen azt gyanítják, hogy ál-kárfelmérők mérik fel a terepet későbbi betörésekhez.
Vágólapra másolva!

Magukat kárfelmérőknek kiadó csalók csengetnek be a házakba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcika árvíz sújtotta városrészben - közölte a város önkormányzata. A kazincbarcikai városvezetés szerint elképzelhető, hogy bűnözők tartanak így terepszemlét, hogy később visszatérjenek és elvigyék az értékeket.

Maros Éva, a kazincbarcikai önkormányzat szóvivője azt mondta, konkrét bűncselekményről még nem érkezett hozzájuk hír, de több lakó is jelezte: kárfelmérés címén csengettek be hozzájuk ismeretlenek. A szóvivő szerint ugyanakkor sem az önkormányzat, sem pedig a biztosítók nem küldtek oda senkit. Az önkormányzati kárfelmérés még nem kezdődött meg, a munkálatok jelenleg is a védekezés szakaszában tartanak.

Az önkormányzat ezért arra kér mindenkit, hogy a saját értékeik megóvása érdekében lakásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt vagy megbízólevelet - kérte a szóvivő.