Az MSZP válsága húzhatja balra kampányfőnöke szerint az LMP-t

Vágólapra másolva!
Az MSZP elhúzódó válságának az lehet a következménye, hogy az LMP balra indul el - mondta a Magyar Narancsnak adott interjújában Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke. Szerinte ezt nem az LMP fogja eldönteni, hanem a magyar politika alakulása.
Vágólapra másolva!

"Az LMP alapvetően az MSZP és a Fidesz közé pozícionálta magát, de az egyik viszonyítási pont kezd összedőlni" - mondta Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke és országgyűlési képviselője a Magyar Narancsnak adott interjújában. Szerinte az, hogy az MSZP főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba az ingyenes BKV-val kampányolt, már a "vég kezdete".

Karácsony azt mondta, hogy az LMP előtt alapvetően két stratégiai alternatíva van: "vagy megpróbálunk belépni abba a pozícióba, ahol az MSZP most van, tehát balra indulunk el, vagy pedig paradox módon bízunk az MSZP megerősödésében, és így maradhatunk középen". Szerinte nagyban függ attól az LMP politikai beállítottsága, hogy tovább folytatódik-e az MSZP válsága.

Arra a kérdésre, hogy eldőlt-e már, hogy melyik irányba fog elindulni az LMP, Karácsony azt felelte, hogy "nem, és szerintem nem is mi fogjuk eldönteni". Azt is mondta, hogy korlátozza az LMP által bejárható teret, hogy szavazóik jelentős része a korábbi balliberális oldalról jött. Hozzátette, hogy a politikájuk lényegét tekintve az MSZP-től állnak a legmesszebb.