Hillary Clinton gratulált Bajnainak a válságkezeléshez

Vágólapra másolva!
Telefonon gratulált Bajnai Gordon miniszterelnöknek Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a válságkezelési intézkedésekhez. Clinton dicsérte a távozó kormány tevékenységét és afganisztáni szerepvállalását, Bajnai pedig megköszönte az Egyesült Államok támogatását.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön telefonon gratulált Bajnai Gordon miniszterelnöknek a magyar válságkezelés eredményeihez. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: az amerikai külügyminiszter szerint a bizonytalan gazdasági helyzetben Magyarország jó példát mutatott a határozott, gyors cselekvésre. A külügyminiszter azt is méltatta, hogy a magyar katonák együtt szolgálnak amerikai bajtársaikkal Afganisztánban.

Hillary Clinton dicsérte a kormány esélyegyenlőségért és a romák integrációjáért végzett munkáját, és megköszönte, hogy hazánk hozzájárult a guantánamói fogolytábor mielőbbi bezárásához.

A kormányszóvivő szerint Bajnai Gordon megköszönte az Amerikai Egyesült Államok szolidaritását és támogatását a válságkezeléshez. Szerinte az amerikai befektetésektől az energiapolitikáig, a romaintegrációtól a magyar hadsereg modernizációjáig az Egyesült Államok felbecsülhetetlen segítséget nyújt hazánknak. A magyar miniszterelnök arra kérte Hillary Clintont, hogy a hamarosan felálló új magyar kormányt is hasonlóképpen támogassa.