Házkutatást tartott az ügyészség a BRFK-nál

Vágólapra másolva!
A BRFK és egy cég közötti szerződést keresve házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség BRFK Közgazdasági Főosztályán még pénteken. Korábban egy névtelen feljentés nyomán indult nyomozás hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A Hvg.hu szerint a fénymásolópatronok beszerzésére vonatkozó szerződéseket keresték a nyomozók.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartottak a nyomozó ügyészek még pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - jelentette be az ügyészség kedden. A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy névtelen feljelentés alapján rendelt el nyomozást hűtlen kezelés miatt a BRFK és egy cég közötti szerződés miatt. A nyomozó ügyészek ezért kerestek dokumentumokat a rendőrségen.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden azt mondta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken tartott házkutatást a BRFK Közgazdasági Főosztályán. A nyomozó ügyészek pénteken a szerződéssel kapcsolatos dokumentumokat kerestek a rendőrségen. A feljelentő neve sem ismert és az eljárás is ismeretlen tettes ellen folyik - tette hozzá a szóvivő. Skoda Gabriella arról nem adhatott tájékoztatást, hogy foglaltak-e le valamit a házkutatáskor.

A Hvg.hu szerint a rendőrség azon regionális igazgatóságán, ahová a BRFK is tartozik, 2002 és 2005 közötti időszakra vonatkozó szerződések után kutattak az ügyészek. Ezek fénymásolópatronok beszerzésére vonatkoznak, és a szerződéseket egy külsős céggel kötötte a BRFK. A feljelentő szerint a testületnek okozott kár mintegy százmillió forint.

Korábban nyomozás indult az Országos Rendőr-főkapitánysággal szemben is, itt a Központi Nyomozó Ügyészség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz olyan szerződések miatt, amelyeket rendőri vezetők kötöttek az elmúlt években. Az [origo] korábban meg akarta tekinteni ezeket a szerződéseket, azonban nem adta ki azokat az ORFK.