Házkutatást tartanak a gránátokat rejtegető cégnél

Vágólapra másolva!
Házkutatást tart a rendőrség annak a cégnek a telephelyén, amelynél szerdán éles gránátokra bukkantak. Egy nyírbátori telephelyen szerdán mintegy 150, lőporral töltött, 20-30 éves katonai eszközt találtak. Olyan gránátokat is találtak, amelyeket a cég papírjain már megsemmisítettnek nyilvánítottak.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tart csütörtökön a rendőrség annak a cégnek a hajdúhadházi telephelyén, amelynél még szerdán éles gránátokat találtak, és majdnem 15 ezer, robbanóanyagok tárolására használatos láda került elő.

Tarcsa Csaba rendőr ezredes, a Szabolcs megyei rendőrség bűnügyi igazgatója szerint eddig a cég négy telephelyét nézték át. Ezek közül ott volt robbanóanyag, ahol a cég közlése szerint üres ládák vannak, így feltételezik, hogy a hajdúhadházi telepen is találnak éles lőszereket. A telep teljes átvizsgálása várhatóan péntek estére fejeződhet be, éles lőszert eddig nem találtak - tette hozzá.

A rendőrökhöz Tarcsa szerint még kedden érkezett bejelentés a robbanószerek illegális tárolásáról. Egy nyírbátori telephelyen szerdán mintegy 150, lőporral töltött, 20-30 éves katonai eszközt találtak. A cég arra kapott megbízást, hogy ezeket áprilisig semmisítse meg, azonban több olyan haditechnikai eszközt - gránátokat, fényjelző gránátokat - is megtaláltak, amelyeket a papírok szerint már megsemmisítettek.

A közel 15 ezer láda átvizsgálására a helyi önkormányzat közmunkásokat biztosított, akik a nyolc tűzszerész szakember és a "komoly létszámú rendőri erő" munkáját segítik - mondta a bűnügyi igazgató. A cég tulajdonosát firtató kérdésre az ezredes nem tudott válaszolni, de azt mondta, elképzelhető, hogy lesznek még házkutatások az ügyben.

A rendőrség lőszerrel és haditechnikai eszközökkel való visszaélés gyanújával indított nyomozást, gyanúsítottak egyelőre nincsenek.