Átcímkézett, romlott befőtteket foglalt le a rendőrség

Vágólapra másolva!
Több száz hamis címkével ellátott és lejárt szavatosságú befőttet foglaltak le a rendőrök több fővárosi és győri boltból. A befőttek egy felszámolás alatt lévő cég raktárából kerültek ki, ismeretlenek adták el az üzleteknek. A rendőrség vizsgálja, ártalmasak-e az egészségre a termékek.
Vágólapra másolva!

A rendőrség több száz üveg befőttet foglalt le győri és budapesti áruházakból, a rendőrség eddig három hazai áruházláncról tud az országban, ahol megtalálhatóak voltak a termékek, ezek többsége már visszavonta a forgalmazást, de nem tudni, hogy máshol még hány konzerv lehet a polcokon. A konzerveket egy felszámolás alatt lévő komáromi székhelyű cég gyártotta, a termékek egyelőre tisztázatlan körülmények között kerültek ki a raktárakból, ismeretlenek áruházláncoknak, boltoknak értékesítették azokat.

Maga a cég vezetője bukkant rá a hamis címkékkel ellátott üvegekre a boltok polcain és feljelentést is tett a rendőrségen. A rendőrség most ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A zárókupakon a HORKER Kft- re utaló HKL betűsor szerepel, a címke viszont nem az övék, innen lehet megismerni a hamis termékeket. Sok befőttnek már a szavatossága is lejárt.

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a termékek ártalmasak-e az egészségre. A cég tulajdonosainak jogi képviselője szerint veszélyes lehet, hogy a címkék ragasztása során esetleg összekeverték a cukorbetegeknek szánt diétás és a hagyományos befőtteket. A rendőrség fogyasztó megtévesztése vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.