Előzetesbe helyezték a zsaroló uzsorásokat

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akiket kedden fogtak el zsarolás és uzsoraügyletek miatt kommandósok Hevesen. A két férfi a kölcsönadott összegek sokszorosát követelte vissza, és aki nem fizetett, azt életveszélyesen megfenyegették.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a bíróság azt a két tarnabodi férfit, akiket kedden fogtak el kommandósok Hevesen. A két férfit uzsora bűncselekmény mellett zsarolással is gyanúsítják a rendőrök.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak különböző összegű kölcsönöket adtak uzsorakamatra rászorulóknak Tarnabodon és környékén. A két férfira közvetlenül az után csaptak le, hogy átvették a pénzt az egyik adóstól. A teljes összeget hiánytalanul megtalálták náluk.

A rendőrség szerint 10 és 50 ezer forint közötti kölcsönöket adtak, és volt, akitől hónapok alatt a kölcsön ötvenszeresét követelték vissza. Aki nem fizetett, életveszélyesen megfenyegették. A rendőrséget a megzsaroltak közül értesítette valaki.

Azt egyelőre nem tudni, hány embert zsaroltak folyamatosan. Sasi Csaba, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint a házkutatások során olyan feljegyzéseket, illetve iratokat találtak, amelyek azt bizonyítják, hogy széles sértetti kör lehet az ügyben.