Bombariadó volt kilenc budapesti önkormányzat épületében

Vágólapra másolva!
Budapesti önkormányzatok felrobbantásával fenyegetőzött szerdán egy ismeretlen telefonáló a rendőrségen, ezért a BRFK délután bombariadót rendelt el kilenc kerületi önkormányzat épületében. A tűzszerészek nem találtak sehol robbanószerkezetet. A rendőrök előállítottak három embert egy VIII. kerületi lakásból, ahol megtalálták a mobiltelefont, amelyről a fenyegető hívást intézték.
Vágólapra másolva!

Kilenc fővárosi polgármesteri hivatalban volt bombariadó szerda délután - közölte a BRFK sajtóügyeletese. Az intézkedést azért kellett elrendelni, mert a rendőrség segélyhívójára egy férfihang jelentkezett be, és azzal fenyegetőzött, hogy bombát helyezett el az V., a VI., a VII, a VIII, a IX., a X., a XI., a XII. és a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban is.

A Független Hírügynökség szerint a telefonáló először azt mondta, bomba fog robbanni Budapest önkormányzataiban, majd pontosított, és közölte, hogy csak kilenc épületre érvényes a fenyegetés. A rendőrség riasztotta a tűzszerészeket, akik sehol sem találtak robbanószerkezetet. Kovács Bettina, a Készenléti Rendőrség szóvivője közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai este fél hétre végeztek az épületek átvizsgálásával. A vizsgálat idejére minden érintett épületet kiürítettek.

A rendőrség szerda este közölte, hogy előállítottak egy 44 éves férfit, egy 17 éves fiút és egy 16 éves lányt, miután sikerült a betelefonáló mobilszámát azonosítani, és kiderült, hogy a hívást a VIII. kerületből kezdeményezték, majd információ merült fel arra is, hogy a telefon tulajdonosa egy Dobozi utcai lakásban lehet. A rendőrök megjelentek a lakásban, ott tartózkodott az előállított három ember, előkerült a SIM kártya és a mobiltelefon, amelyről a fenyegető hívást kezdeményezték.