Megbénultak a terelőutak az M1 lezárása miatt

Vágólapra másolva!
Teljesen megbénult a Győr környéki forgalom, miután egy megáradt ér annyira alámosta az M1-es autópályát, hogy két sáv szélességben beszakadt az út. A terelőutak mentén félreállt kocsikban alszanak a sofőrök, az egérutakat kereső kamionok pedig kis falvak útjait zárják el teljesen.
Vágólapra másolva!

Az M1-es autópálya lezárása miatt a kijelölt terelőúton csak araszolva lehet közlekedni Győr és Komárom között. Az autópálya kétszer két sávján zajló forgalom zúdult rá az 1-es út kétszer egy sávjára, és a torlódást az autók gyakori műszaki hibái tovább növelik. Bonyolítják a helyzetet az út szélén félreálló járművek, sok esetben a vezetők a sofőülésen alszanak - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség.

Az M1-es autópályát szerdától szombatig teljes szélességében lezárták Győr és Bőny között, mert Győr közelében a megáradt Cuhai-Bakony-ér annyira alámosta az autópályát, hogy beszakadt az út.

Forrás: MTI/Győri Károly
Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat!

A térségben árvíz van, ilyenkor csak a hatóság által kijelölt főútvonal-hálózatot vehetik igénybe az autósok. Ezt több kamion figyelmen kívül hagyja, és egérutakat próbál keresni, így akár egész falvakat is elzárnak a kamionok a rendőrség szerint.

Csütörtökön kora délutánig a Komárom és Győr közötti terelőúton egy baleset történt. Ács térségében három kamion ütközött össze, egy ember megsérült.