A Kossuth térre hívja Orbán a híveit "az új kezdet napjára"

Vágólapra másolva!
Szombaton, a miniszterelnöki eskü után a Parlament elé várja híveit a Fidesz. A gyűlésen Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Kósa Lajos fog beszédet mondani.
Vágólapra másolva!

"Újra Kossuth tér! Találkozzunk az új kezdet napján!" felkiáltással hívja a Parlament elé híveit Orbán Viktor szombaton 15 órára. Szombaton 11 órakor kezdődik a parlament ülése, amelyen előbb Orbán Viktor válaszol a kormányprogrammal kapcsolatos felvetésekre, majd a képvsielők szavaznak a kormányprogram elfogadásáról és a miniszterelnök megválasztásáról. A szavazás után Orbán Viktor ünnepélyes miniszterelnöki esküt tesz. Az ülés a tervek szerint háromnegyed háromkor fejeződik be, miután a minisztereket is bemutatják, és ők is leteszik esküjüket.

A szombati miniszterelnöki eskütétellel kezdetét veszi a nemzeti együttműködés korszaka, szombat az új kezdet napja, és ezt a napot "szeretnénk együtt ünnepelni mindazokkal, akikkel együtt fogjuk felépíteni a nemzeti együttműködés rendszerét" - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az Országházban tartott sajtótájékoztatóján.

A Kossuth téri rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is.