A zsemlemorzsa gyulladt ki a kecskeméti kenyérüzemben

Vágólapra másolva!
Eloltották a hétfőn este kigyulladt kecskeméti kenyérüzem lángjait. A forró kemencében a zsemlemorzsa alapanyaga gyulladt be az egyik dolgozó szerint.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a kecskeméti Mindszenti körúton lévő kenyérüzem hétfőn este, a hármas, kiemelt fokozatú tözet rövid időn belül sikerült eloltani.

A hatszáz négyzetméteres helyiségben a sütőipari alagútkemence egyik vége gyulladt ki, amit eloltottak, de a szellőzőventillátoron keresztül a tetőre is átterjedtek a lángok, melyet szintén sikerült gyorsan eloltani - mondta a tűzoltás vezetője, Fekecs József.

Az MTI helyszínen lévő tudósítójának az egyik dolgozó azt mondta, az alagútkemencében a zsemlemorzsa alapanyaga gyulladt be a forró kemencében, amit a dolgozók azonnal elkezdtek oltani. A gázt elzárták, így sikerült a nagyobb katasztrófát elkerülni. Hozzátette: a tűzoltók gyorsan kiértek a helyszínre, és meg tudták akadályozni a lángok átterjedését a környező épületekre.

A tűzoltás vezetője szerint nem történt személyi sérülés. Korábban azonban Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTV Kékfény című műsorában arról számolt be, hogy a helyszínen egy ember megsérült, és a mentők ellátták. A Független Hírügynökség pedig arról számolt be, hogy a helyszínről két péket kellett kimenekíteni.