Szakadékba esett két férfi a dobogókői kilátóról, egyikük meghalt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, egy másik pedig könnyebben megsérült, amikor lezuhantak egy sziklafalon szombat este a dobogókői kilátónál. A sérült halott társa után akart mászni, és az volt a szerencséje, hogy zuhanás közben fennakadt egy fán.
Vágólapra másolva!

Szakadékba esett két férfi szombaton este a dobogókői kilátóról, egyikük életét vesztette - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A másik férfi megsérült. A baleset áldozatait a barlangi mentők segítségével emelték ki a szakadékból.

A két férfi egy nagyobb társasággal tartózkodott a kilátónál: egy 39 éves férfi leesett egy mintegy 40 méter magas sziklafalról, és meghalt - mondta el Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat mentésvezetője. Egy másik, 29 éves férfi le akart mászni utána, hogy segítsen neki, de ekkor ő is leesett, és 4-5 méteres zuhanás után fennakadt egy fán.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) riasztotta a barlangi mentőket, akik 35 fővel kivonultak a helyszínre, és a fáról lehozták a fiatalembert, akinek sérülése nem súlyos, segítség nélkül, gyalog tudta elhagyni a helyszínt. A elhunyt férfi holttestét elszállították - tette hozzá a mentésvezető.

A baleset körülményeit vizsgálják - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.