Őrizetbe vették a Honvédelmi Minisztérium egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
A Honvédelmi Minisztérium egyik újabb vezetőjét gyanúsították meg vesztegetéssel csütörtökön a Stop.hu értesülése szerint. A katonai ügyészség szóvivője megerősítette, hogy csütörtökön valóban kényszerintézkedést foganatosítottak egy gyanúsított ellen, de nem nevezte meg, hogy kiről van szó.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) egyik vezetőjét csütörtökön a Budapesti Katonai Ügyészség - írta pénteken a Stop.hu. Az őrizetbe vett ezredes a HM FLÜ Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője. A Stop.hu értesülései szerint a fejlesztési ügynökség olyan beszerzési szerződéseket kötött, amelyek felbonthatatlanok még akkor is, ha a megbízott vállalkozó nem teljesít.

Balogh Zoltán, a budapesti katonai ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárás kényszerintézkedéseivel, személyi körével kapcsolatban" az ügy lezárásig nem ad felvilágosítást. Balogh csak annyit árult el, hogy csütörtökön valóban "kényszerintézkedést foganatosítottak" egy gyanúsítottal szemben, a bíróság pedig pénteken elrendelte harminc napra az előzetes letartóztatását. Balogh Zoltán azt a sajtóinformációt, miszerint a Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség egyik vezetőjéről lenne szó, nem erősítette meg. Hozzátette még, hogy - a hivatalos megfogalmazás szerint - költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette miatt folyik a nyomozás. Több részletet azonban nem mondott

Az [origo] megkérdezte az ügyről a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, de egyelőre nem válaszoltak megkeresésünkre.

A napokban a Magyar Nemzet számolt be róla, hogy előzetes letartóztatásba helyezték a honvédelmi tárca legnagyobb hadiipari cége, a HM EI Zrt. vezérigazgatóját, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával. Korábban pedig több eljárás is indult gyanús szerződések miatt a HM Térképészeti Nonprofit Kft-nél. Utóbbiról a minisztérium azt közölte, hogy a honvédség saját, belső elhárítása tárta fel a visszaéléseket.