Vádemelést javasol a rendőrség a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Pénteken átszállították az ügyészségre a Cozma-gyilkosság mintegy 17 ezer oldalnyi nyomozati anyagát, a rendőrség vádemelési javaslatta adja át az ügyet. Marian Cozma meggyilkolásával három embert gyanúsítanak, két másikat pedig életveszélyt okozó testi sértéssel. Egy elkülönített ügyben összesen 27 embert gyanúsítanak garázdasággal és más bűncselekményekkel.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal átadta pénteken a Cozma-gyilkosság aktáit a rendőrség a Veszprém Megyei Főügyészségnek - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az életellenes bűncselekmények - vagyis az emberölés, az életveszélyt okozó testi sértés és a maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés - gyanúja miatt öt személlyel szemben javasol vádemelést a rendőrség. Közülük hármat gyanúsítanak Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásával három férfit gyanúsítanak: R. Sándort, N. Győzőt és Sz. Ivánt, akik a rendőrség szerint társtettesként követték el a bűncselekményt.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban ölték meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, ahol nem sokkal korábban verekedés tört ki. A rendőrség szerint R. Sándor szúrta szíven Cozmát. Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját a gyanú szerint N. Győző szúrta vesén, illetve ő rúgta fejbe a Cozma segítségére siető Zarkó Sesumot, a szerb válogatott és a veszprémi csapat kézilabdázóját is.

A rendőrség a gyilkossági ügytől elkülönítve összesen 27 személy ellen javasol vádemelést csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt. A gyanúsítottakat emellett más bűncselekmények, testi sértés, bűnpártolás és kitartottság miatt is felelősségre vonnák. Az ügyészségre pénteken átszállított nyomozati akták az életellenes bűncselekmények ügyében majdnem 17 ezer oldalt tartalmaznak. a másik ügyben több mint 17 ezer oldalt vittek át a vádhatósághoz.