Nyomoznak a szeméttelepen talált kormányzati iratok miatt

Vágólapra másolva!
Nyomozás indult azoknak az iratoknak az ügyében a BRFK-n, amelyeket egy magánszemély egy XX. kerületi szeméttelepen talált. A HírTV korábban azt közölte: a papírokon a rendészeti-, a közlekedési - és a pénzügyminiszter aláírása szerepel, de vannak köztük törvényjavaslatok és számlák is. A rendőrség azt vizsgálja, történt-e bűncselekmény.
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a rendőrség hétfőn a szeméttelepre került kormányzati iratok miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A többmázsányi kormányzati dokumentumra a Fidesz hívta fel a figyelmet, állítólag lakossági bejelentés alapján találtak rá pénteken egy XX. kerületi szeméttelepen. A HírTv szerint a legtöbb iraton Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedésügyi miniszter, és Draskovics Tibor korábbi rendészeti és igazságügyi miniszter aláírása szerepel, de más kormányzati tisztviselők kézjegye is megtalálható rajtuk. Az iratok egyebek mellett adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló iratokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaznak.

A BRFK hétfőn indított eljárást az ügyben. A rendőrség azt vizsgálja, hogy a fent említett három minisztériumból a hulladék udvarra került iratok kapcsán történt-e bűncselekmény. A rendőrök hétfőn szemlét tartottak a XX. kerületi, Török Flóris úton lévő hulladékudvaron, ahol egyébként a szelektíven gyűjtött papírokat dolgozzák fel. Ezalatt nem találtak sem az Igazságügyi és Rendészeti, sem a Közlekedési, sem a Pénzügyminisztérium által készített iratokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja: az eljárás alatt a rendőrök felkeresik mind az érintett minisztériumokat, mind pedig az iratokat megtaláló magánszemélyt.