Ügyvédje szerint nem tett terhelő vallomást Demszky tanácsadója

Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt tanácsadója nem tett terhelő vallomást baloldali és jobboldali politikusokra. 
Vágólapra másolva!

Mesterházy Ernő ügyvédje, Papp Gábor tagadta kedden az MTI-nek azokat a sajtóinformációkat, miszerint védence egy jobboldali, illetve egy baloldali politikusra tett volna terhelő vallomást.

Papp közölte: sem baloldali, sem jobboldali politikusra nem tett büntetőjogilag terhelő vallomást Mesterházy Ernő, aki eddig összességében mintegy harminc oldalnyi védekezést terjesztett elő. Ebben az ügyvéd szerint védence tisztázta ártatlanságát, és minden általa ismert részletre kiterjedően vallomást tett.

A Fővárosi Bíróság múlt pénteken döntött úgy, hogy előzetes letartóztatásban marad a BKV-üggyel összefüggésben gyanúsított Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt tanácsadója. Z. Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét ugyanakkor szabadlábra helyezte a másodfokú bíróság.

Mesterházy Ernő a rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. A volt tanácsadó előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.