Törölték a naptárból a sávolyi motoros világbajnoki futamot

Vágólapra másolva!
Törölték a gyorsaságimotoros világbajnokság futamai közül a szeptemberre tervezett Magyar Nagydíjat. A nemzetközi szövetség azzal indokolta a döntést, hogy a sávolyi Balatonring nem készül el időre. A Magyar Fejlesztési Bank a múlt héten döntött arról, hogy nem adja meg a sávolyi motorpálya-beruházáshoz szükséges 15 milliárd forintos hitelt.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) törölte a gyorsaságimotoros világbajnokság idei versenynaptárából a szeptember 19-re kiírt sávolyi Magyar Nagydíjat, és a helyére egy újabb spanyolországi futamot iktatott be. A FIM csütörtöki közleménye szerint a magyarországi verseny azért marad el, mert a pályát, a Balatonringet nem tudják időre felépíteni.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) múlt pénteken döntött úgy, hogy a beruházással kapcsolatban felmerült aggályok miatt nem adja meg a sávolyi motorpálya-beruházáshoz szükséges 15 milliárd forintos hitelt. A jogi átvilágításon több kockázati tényezőt is találtak a bank jogászai, ezért döntött úgy az MFB, hogy nem írja alá a hitelszerződést.

A beruházó Grupo Milton tulajdonosa Kovács Bence János szerdán még azt közölte: egyelőre nem döntötték el, hogy folytatják-e a Balatonring építését, de ettől függetlenül kártérítési pereket ígért. Többek közt a Lehet Más a Politika (LMP) nevű pártot akarják beperelni, amiért szerintük tudatos lejárató kampányt folytattak a Balatonring ellen. Kovács elfogadhatatlannak nevezte az MFB érvelését a "váratlan jogi kockázatokról", és a szerinte "visszavonhatatlan hiteligérvény" semmissé nyilvánításáról.