Szekeres üdvözli a Fidesz javaslatát az izraeli repülőkről

Vágólapra másolva!
A honvédelmi bizottság összeülhet a szerdai, a ferihegyi izraeli repülőgépek gyakorlatozása miatt. Az ülést a Fidesz vetette fel, és Szekeres Imre honvédelmi miniszter támogatja a javaslatot.
Vágólapra másolva!

Szekeres Imre honvédelmi miniszter azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a külügyi bizottsággal közösen ülésezzen a magyar légtérben gyakorlatozó izraeli repülők ügyében - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője, Bocskai István szombaton.

A honvédelmi bizottság fideszes tagjai szombaton kezdeményezték, hogy kedden üljön össze a testület az izraeli repülők ügye miatt. Itt lehetőséget adnának a kormány illetékeseinek, köztük a honvédelmi miniszternek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre.

Bocskai azt mondta, hogy Szekeres Imre és a tárca üdvözli a Fidesz javaslatát, és természetesen minden segítséget megadnak ahhoz, hogy hatékony munkát végezhessen a bizottság. Az ügy teljes megismerése érdekében azonban egy közös ülést, a honvédelmi és a külügyi bizottság közös tanácskozását javasolja a miniszter, ennek az ügynek ugyanis szerinte diplomáciai aspektusa is van.