Romagyilkosságok: Kislétán folytatódott a helyszíni bizonyítás

Vágólapra másolva!
Rendkívüli esemény nélkül, rendben folytatódott szerdán a romák elleni támadássorozat helyszíni bizonyítása Kislétán a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint. A kislétai volt az utolsó a támadássorozatban. Tavaly augusztusban egy anyát öltek meg itt, lányát pedig életveszélyesen megsebesítették.
Vágólapra másolva!

Szerdán komoly biztonsági intézkedések mellett, a készenléti rendőrség közreműködésével Kislétán, a cigányok elleni támadássorozat egyik helyszínén hallgatták ki a bűncselekmény-sorozat egyik gyanúsítottját - áll a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerda délutáni közleményében. 2009. augusztus 3-ára virradóra Kislétán egy anyát öltek meg sörétes fegyverrel, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.

A közlemény szerint a helyszíni kihallgatás célja az volt, hogy ellenőrizzék a már megtett vallomást. A gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a bűncselekmény helyszínének megközelítési útvonalát, valamint azt az útvonalat, amerre a gyanúsítottak elmenekültek. Az NNI szerint a helyszíni kihallgatás során nem történt semmilyen rendkívüli esemény.

A romák elleni támadássorozatban a Nemzeti Nyomozó Iroda kilenc bűncselekmény ügyében indított eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon történt támadás. November 3-ára virradóra Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban egy 43 éves férfi és testvére, egy 40 éves nő meghalt. December 15-én Alsózsolcán egy férfit lőfegyverrel életveszélyesen megsebesítettek.

2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön Molotov-koktélt dobtak egy házra, majd a tűz elől menekülő 27 éves apát és ötéves kisfiát agyonlőtték, 6 éves kislányát súlyosan megsebesítették. 2009 áprilisában Tiszalökön egy munkába induló férfit lőttek agyon a háza előtt. Ezt követte a kislétai eset. A bűncselekmény-sorozattal gyanúsított négy férfit 2009. augusztus 21-én fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda terrorelhárító szolgálata. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.