Őszig már nem lesz több önkormányzati választás

Vágólapra másolva!
Vasárnap öt helyen tartanak időközi önkormányzati választást, többek között a fővárosi VI. kerületben választanak önkormányzati képviselőt. Az őszi önkormányzati választásokig több önkormányzati időközi választás már nem lesz.
Vágólapra másolva!

Öt helyen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást az országban. A főváros VI. kerületében, Albertirsán, Körmenden és Mezőtúron önkormányzati képviselőt, míg Szápáron polgármestert választanak.

A Pest megyei Albertirsán és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron lemondás miatt kell időközi választást tartani, Budapest VI. kerületében és a Vas megyei Körmenden pedig a képviselők halála miatt kell szavazást tartani. A Veszprém megyei Szápáron polgármestert választanak, mivel a település korábbi vezetője januárban meghalt.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén úgy döntött: a vasárnapi terézvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kampánycsendje nem vonatkozik az országgyűlési választás kampányára.

Ebben az önkormányzati ciklusban több időközi választás már nem lesz. A választási törvény szerint az általános választások évében április 1-je után már nem lehet időközi választást tartani a közelgő őszi önkormányzati választások miatt.