A nokiás poén rossz, Petőfi szeme jó húzás volt Orbántól olvasóink szerint

Vágólapra másolva!
Nem ült Orbán nokiás poénja, de nem voltak vevők olvasóink arra sem, amikor arra buzdította hallgatóságát, hogy szavazzanak a Fideszre. Mindössze egy olyan kijelentését tapsolták meg olvasóink, amikor a mostani kormányt bírálta, viszont nagy tetszést arattak lelkesítő történelmi párhuzamai.
Vágólapra másolva!

Olvasóink élőben követhették Orbán Viktor, Mesterházy Attila és Vona Gábor március 15-i beszédét, és a beszédek alatt kinyilváníthatták nemtetszésüket vagy jelezhették, ha valami tetszett nekik. Orbán 27 perces beszéde alatt 22 647 tapsot és 21 910 füttyöt kapott olvasóinktól. Az [origo] összeszedte a beszéd olvasóink által legjobbra és legrosszabbra értékelt pillanatait (Orbán beszédének összefoglalóját itt olvashatja).

Orbán kétszer is előhozta a BKV-botrányban gyanúsított korábbi BKV-vezér, Balogh Zsolt fordulatát, aki azt állította a Magyar Nemzetnek, hogy egy Nokia-dobozban adott át pénzt Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettesnek. Orbán beszéde elején arról beszélt, hogy nincsenek célok az ország előtt, mert a hatalmon lévő politikusok saját magukkal, saját kicsinyes céljaikkal voltak elfoglalva. "Ha rajtuk múlna, egész Magyarországot belegyömöszölnék egy kis nokiásdobozba és már vinnék is offshore bankjuk péncélszekrényébe". Orbán poénja olvasóinknál nem ült, sok füttyöt kapott tőlük. Érdekesség, hogy a helyszínen a közönségnek tetszett a nokiás megjegyzés, megtapsolták és nevettek rajt.

Nem aratott nagy sikert olvasóink körében Orbán Fidesz melletti szavazásra buzdító szövege sem. Az egyik leginkább kifütyült rész az volt beszédében, amikor azt mondta: "Nincs értelme áltatni magunkat, nagyon nagy fába vágtuk a fejszénket... Mindenkinek az erejére szükségünk lesz. Az első lépést április 11-én kell megtenni, azon a napon minden egyes szavazatra szükség lesz. Azon a napon egyetlen szavazaton is múlhat, hogy a siker döntő legyen".

De népszerűtlen volt Orbán szövegének az a része is olvasóink körében, amikor arról beszélt, hogy csak a Fidesz képes egységet teremteni, "Magyarország számára ma egyetlen politikai erő jelenthet reményt, csak a Fidesz".

Legjobb pillanatai között mindössze egy olyan volt, amikor a jelenlegi kormányt bírálta. Sok tapsot kapott olvasóinktól, amikor arról beszélt, hogy az elmúlt 8 év kormányzati teljesítménye miatt Magyarország reményvesztett hellyé vált. "Mennek a fiatalok, mennek az orvosok, mennek a szakmunkások és mennek a vállalkozók. Mennek, mert úgy érzik, nincs itt számukra hely. Mennek, mert úgy érzik, nem jó ma itt élni. Nagy szégyen az, amit az elmúlt 8 év kormányzása hozott Magyarország fejére" - fogalmazott Orbán.

A másik két kiugróan sokak által megtapsolt résznél lelkesítő hangot ütött meg. Nagy tapsot kapott, amikor arról beszélt, hogy nem a magyarok tehetnek róla, hogy úrrá lett rajtuk a csüggedés, a bizalmatlanság, a magány. Orbán ezt szembeállította azzal, hogy szerinte a magyarok nem ilyenek, "a mi hazánk valójában egy tehetséges ország".

Akkor is megtapsolták olvasóink Orbánt, amikor Petőfihez és Széchenyihez hasonlította a magyarokat. "Ma itt állunk és arra emlékezünk, amit 162 éve képesek voltunk véghezvinni. Nézzünk bele Batthyány, Széchenyi, Petőfi vagy Damjanich iskolás könyveinkből jól ismert tekintetébe... Ezek a tiszta, komoly és elszánt tekintetű magyarok mi vagyunk. Mi vagyunk, így festünk, amikor épp a helyes úton, a magunk útján járunk" - mondta Orbán.