Feloszlatná a Jobbikot egy nyíregyházi önkormányzati képviselő

Vágólapra másolva!
"Törvénybe ütköző cselekedetei" miatt a Jobbik feloszlatását kezdeményezte az ügyészségen egy nyíregyházi független önkormányzati képviselő, Lengyel Károly. A képviselő az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom nevű szervezet keddi demonstrációján azt mondta, gátját akarják állni a "fasiszta és nyilas eszmék" terjedésének. A demonstráció résztvevői szópárbajt vívtak a jobbikos simpatizánsokkal, de rendbontás nem történt.
Vágólapra másolva!

A Jobbik feloszlatását kezdeményezi ügyészségi beadványában az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom nevű szervezet, amely kedden tartott demonstrációt a városban. Lengyel Károly helyi önkormányzati képviselő, a mozgalom elnöke személyesen vitte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre a szervezet beadványát, melyben azt kéri, hogy az ügyészség vizsgálja meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom tevékenységét, és "törvénybe ütköző cselekedetei" miatt oszlassa fel a pártot.

"Nem nézhettük tétlenül a fasiszta és nyilas eszmék bújtatott, illetve kevéssé bújtatott terjedését, ezért a magyar jogszabályokat segítségül hívva gátját akarjuk állni ennek a szervezetnek" - mondta újságíróknak Lengyel Károly. A demonstráció céljáról a képviselő azt mondta, hogy eddig kevesen léptek fel a Jobbik ellen, ezzel a tüntetéssel pedig a pártot szeretnék ráébreszteni arra, hogy "nem csinálhatnak azt, amit akarnak".

A mozgalom elnöke a helyi Kossuth téren gyülekező, közel száz ember jelenlétében az ügyészégi beadványt Csabai Lászlónénak, Nyíregyháza szocialista polgármesterének is átadta, majd a tüntetők rendőri kísérettel átvonultak a Benczúr térre. A rövid táv alatt több száz fősre duzzadt tömeget itt közel száz Jobbik-szimpatizáns várta, akik bekiabálásokkal igyekeztek megzavarni a demonstrációt. A két tábor a rendezvény ideje alatt végig folyamatos szópárbajt vívott, de a tüntetés atrocitás nélkül zajlott le.