Hét embercsempészt fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Összehangolt akció keretében hét embert fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), akik a gyanú szerint magyarországi menekülttáborokból külföldre juttattak migránsokat. Az ügyben már összesen 15 ember ellen folyik eljárás.
Vágólapra másolva!

Bűnszervezet tagjaként magyarországi menekülttáborból más országokba juttatott ki engedéllyel nem rendelkező migránsokat a gyanú szerint az a hét ember, akiket összehangolt akció keretében fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az NNI.

Az NNI a Hajdú-Bihar megyei rendőrséggel együttműködve, egy időben, de több helyszínen fogta el a gyanúsítottakat. A megalapozott gyanú szerint 2008 novembere és 2009 márciusa között bűnszervezet tagjaként többször közreműködtek főként koszovói albánok magyarországi menekülttáborból más schengeni országokba juttatásában. A koszovói migránsok nem rendelkeztek ezekbe az országokba beutazási vagy ott-tartózkodási engedéllyel.

Ugyanebben az ügyben a bíróság korábban már előzetes letartóztatásba helyezett további nyolc gyanúsítottat. Az NNI szerint a bűnszervezetet egy magyar, és egy Magyarországon élő, korábban jugoszláv állampolgár férfi vezette.

A nyomozók szerint további gyanúsítások várhatók.